A zloty magával rántotta a forintot is

A magyar fizetőeszköz az árfolyamsáv erős oldalán, a centrumtól számított 9,31 százalékon kezdte a napot, majd egészen 8,49 százalékig esett. Zárásra némileg korrigált, a 8,78 százalékos jegyzés 251,70-252,00 forintos euróárfolyamot jelentett - tájékoztatott a Hanwha Bank üzletkötője.
Ádám Viktor, 2001. november 16. péntek, 16:08
Fotó:

A forintot a zloty húzta le, de gyengítette a cseh korona árfolyamát is. A lengyel fizetőeszköz esésének hátterében az állt, hogy a piac kamatcsökkentést vár a lengyel jegybanktól, más szakértők viszont úgy vélekedtek, hogy a kincstárügyi miniszter az idei privatizációs folyamat bizonytalanságára utalt, s ez okozta a gyengülést.
A forintpiacon 10,40-10,60 százalék között mozogtak az overnight kamatok, az állampapírpiaci hozamok vegyes képet mutattak. A benchmarkok az egyéves és a 2 éven túli lejáratú kötvények esetében kismértékben nőttek, a 3 hónapos és kétéves papírok esetében viszont 1, illetve 2 bázisponttal süllyedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK