Nap közben egy euróért már 272-nél is több forintot kértek, később azonban korrigált a magyar deviza, igaz, főleg a társégi devizák hatására. A forint erősödését ugyanis a zloty erősödése okozta, amely az euróval szemben a 3,80 alá erősödött a korábbi 3,85-86-os szintről. Amúgy a forint iránt nemigen van érdeklődés, az gyakorlatilag csak a régióval mozog együtt, a piac igen lanyha - tudtuk meg az ING devizapiaci kereskedőjétől.

A térségben továbbra is a zloty a meghatározó. A hazai devizapiacon a forint felértékelődését segítő regionális és hazai hírek híján nem várható számottevő erősödés, az euró/forint kurzusa azonban e nélkül is elmehet a 268-as szintek közelébe - mondta Geszti Pál. A következő napokban sem várhatóak extra hírek, az euró/forint valahol 268 és 272 között alakulhat.

Egy amerikai dollárért 210, egy svájci frankért pedig 176 forintot kértek a piacon délután. Az euró/dollár 1,2810-körül tartózkodott délután, vagyis a zöldhasú gyengült az európai devizához képest, ami a feltörekvő devizákra erősítő hatást gyakorol.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!