AAA Auto: mik a kockázatok?

Ma megjelent az AAA Auto részvényeseknek szóló tájékoztatója, amely összefoglalja a kockázatokat és az előnyöket. Előbbiek közé sorolja péládul az üzemanyagárakat, illetve az olcsó kínai autók importját.
NAPI Online, 2007. szeptember 24. hétfő, 15:44
Fotó:

A BÉT honlapján publikált anyagból kiderült, hogy a társaság előnynek tartja, hogy versenyképes, “nem lealkudható" árakat, s jó minőségű használt autókat kínál. Emellett a széles földrajzi lefedettséget, a diverzifikált bevételi csatornákat, az erős márkát, hatékony kereskedelmi marketinget és az üzleti modellt említi kedvező szempontként a cég tájékoztatója.

Ugyanakkor az AAA-Auto-részvény egyúttal kockázatokat is hordoz. Ezek közé sorolandó többek között, hogy az autópiacot változó vásárlói trendek jellemzik. Továbbá kedvezőtlenül érintheti a társaság működését, az üzemanyagárak emelkedése, illetve az autóhasználathoz kapcsolódó egyéb költségek esetleges növekedése. A kockázati tényezők között említi a speciális internetes értékesítési felületeket, melyek alacsony minőségű használt autókat kínálnak alacsonyabb árakon; az erősödő versenyt, ezen belül az olcsó kínai autók importját, valamint az autó-kiskereskedelem idényjellegét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK