Mindenesetre Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője szerint a 265-ös ellenállás tartós áttörésére a forint ideiglenes erősödése ellenére sem érdemes számítani. A zöldhasú mindeközben folytatta gyengülését az euróval szemben és elment egészen az 1,4395-ös szintig, míg a font sterling az HSBC jelentése és kedvező makroadatok hatására kilenc havi csúcsra ment a dollárral szemben. Ennek megfelelően indultak erősödésnek a régiós devizák is. Késő délután egy dollár 183,70, míg egy svájci frank 173,45 forintot ért a bankközi devizapiacon. Az állampapírok másodpiacára eközben az eseménytelenség nyomta rá bélyegét. A referenciahozamok, ha elmozdultak egyáltalán, legfeljebb 6 bázisponttal tértek ki, a legnagyobb csökkenést a három éves lejáratú állampapír könyvelhette el, amely még így is az irányadó kamatláb feletti, 8,5 százalékos hozamon áll, míg a legalacsonyabban továbbra is hathónapos diszkontkicsntárjegy található a maga változatlan 8,05-ös hozamával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!