A KSH reggel 9 órakor publikálja novemberi jelentését a foglalkoztatottságról és a munkanélküliségről. Októberben a szezonálisan kiigazított munkanélküliségi ráta 10,9 százalékra rúgott, míg egy évvel korábban 10,6 százalékra.


A KSH szintén 9 órakor tájékoztat az ipari termelői árak novemberi alakulásáról. Az árindex októberben 7,1 százalékos volt.

Németországban 10 óra előtt 5 perccel közlik a beszerzési menedzserindexet, ami az elemzők várakozásai szerint az év utolsó hónapjában változatlan maradt a novemberi 58,3 ponthoz képest.

Az Eurostat délelőtt 10 órakor teszi közzé az eurózóna decemberi összetett-, és szolgáltatóipari beszerzési menedzserindexét. Mindkét mutató változatlan szinten marad az elemzők várakozásai szerint, előbbi 55, utóbbi 53,7  ponton.


Az Eurostat délelőtt 11 órakor az új ipari megrendelésekről tájékoztat. A szezonálisan kiigazított mutató a közös pénznemet használó országokban a várakozások szerint 1,5 százalékkal nőtt októberben szemben a szeptemberi 4,2 százalékos visszaeséssel.


Az Eurostat az ipari termelői árindexet is 11 órakor publikálja. Az euózónában az éves szinten számított árindex novemberben változatlanul 4,4 százalékon maradt az elemzők várakozásai szerint.


A tengerentúlon délután fél háromkor a magánszektor álláshelyeinek számában történt változásról számolnak be. A novemberi 93 ezres bővülés után 100 ezres növekedést várnak az elemzők az év utolsó hónapjára.


Délután 4 órakor az ISM nem feldolgozóipari összetett indexét publikálják, ami a novemberi 55 pontról 55,5 pontra emelkedett a várakozások szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!