"Adj el a hírre!" hatás Budapesten

Erodálja reggeli nyereségeit a magyar piac az ECB tendert követően.
NAPI, 2011. december 21. szerda, 12:50
Fotó: Napi.hu

A várakozásoknál nagyobb részvétel volt tapasztalható az ECB mai likviditási tenderén, a hírre eladásokba kezdtek a befektetők a nagyobb piacokon, s a Budapesti Értéktőzsdén is. A BUX index így egy óra előtt néhány perccel már csak 0,3 százalékos emelkedést mutatott, s 17 706 ponton járt. A nap elején a 3500 feletti zónát is meglátogató OTP árfolyama 3460 forint alá csökkent, a Mol 08 060 forintig csúszott vissza, ez mindössze 0,2 százalékos emelkedés tegnaphoz képest. A Magyar Telekom egy százalékkal erősödött 518 forintra, a Richter 35 725 forinton stagnál.

Az OTP hatmilliárd forintot meghaladó forgalmának köszönhetően részvénypiacon közepesen élénknek mondható a kereskedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK