Adják az OTP-részvényeket

A tegnapi visszafogott optimizmusban a vezető amerikai indexek vegyesen teljesítettek. Az S&P 500-nak azonban 0,2 százalékos emelkedés is elég volt ahhoz, hogy új zárócsúcsot állítson be. Az ázsiai piacokon a japán indexek jól teljesítettek, míg a kínai tőzsdemutató részben egy vállalat fizetési nehézségei miatt gyengén szerepelt. A nyugat-európai indexek a tegnapi zárószint közelében kezdték a kereskedést, míg a BUX a negyedéves gyorsjelentését követően rosszul teljesítő OTP miatt eséssel kezdte a napot. Délután sem lesz unalmas a kereskedés, ugyanis közzéteszik az átfogó amerikai munkaerőpiaci adatokat.
portfolio.hu, 2014. március 7. péntek, 10:51
Fotó: Napi.hu

Bár nem érkeztek gyenge adatok, és újabb, aggodalomra okot adó orosz-ukrán hírek sem láttak napvilágot, elgyengültek a délelőtti kereskedésben az irányadó nyugat-európai indexek. A DAX mintegy másfél óra alatt közel 100 ponttal került lejjebb, így a tegnapi zárószinthez képest már mintegy 1 százalékot esett.

A Telecom Italia részvényeinek árfolyama 1 százalékkal emelkedik, miután a vállalat publikálta negyedéves gyorsjelentését. A társaság 674 millió eurós veszteséget jelentett 2013-ra, így immár egymást követő harmadik éve nem tudott profitot termelni.

Az OTP gyenge teljesítménye miatt a BUX eddig közel 2 milliárd forintos forgalom mellett közel 1 százalékkal került lejjebb, így a régió egyik sereghajtója.

Az OTP ma hajnalban tette közzé a negyedik negyedéves gyorsjelentését, melyben a vállalat a várt feletti céltartalékolás miatt az elemzői konszenzustól elmaradó profitot jelentett. A részvények árfolyama a pénteki kereskedésben mintegy 2 százalékkal csökken.

A MOL-t szintén adják a befektetők, fél százalékkal került lejjebb a kurzus, míg a Richter stagnál, a Magyar Telekom pedig majd 1 százalékkal emelkedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK