A BUX mínuszos nyitást, majd némi tanácstalanságot - amikor is fél tíz és dél között szorosan a hétfői záróértékhez tapadt - követően lefelé csorgott a keddi kereskedési napon. A pesti részvénykosár indexe nem sokkal a zárás előtt érte el napi mélypontját 18 992 ponton, a zárószakaszban azonban kissé visszarántották - így összességében 0,66 százalékkal esett hétfőhöz képest, az utolsó érték 18 650 pont volt.

Érdemi hírek hiányában a mérsékelten negatív nemzetiközi hangulat mozgatta a pesti piacot. A forgalom ezúttal nem volt kirívóan alacsony, de azért erősnek sem nevezhető semmiképpen, alig haladta meg a 8 milliárd forintot. A nagyobb részvények közül csak a Mol nem esett, de a 18 300 utolsó kötésből következő 0,03 százalékos emelkedést nehezen lehetne emelkedésnek nevezni; az olajpapír egyébként nem sokkal korábban 18 460 forinton is járt. Az OTP-nek viszont már egyértelműen rossz napja volt, 1,4 százalékos esés után 4220 forinton állt meg, nem messze 4186 forintos mélypontjától. Kistestvére, az FHB 1,2 százalékos visszaeséssel követte a bankpapírt.

A Magyar Telekom értéke 1 forinttal 388 forintra morzsolódott le, ami a reggeli hatforintos mínuszhoz képest egész kedvezőnek tűnik. A gyógyszerrészvények is estek: a Richter értéke 1 százalékkal 37 570 forintra, az Egis pedig 0,3 százalékkal 17 575 forintra olvadt, ráadásul utóbbi nagyobb szakadékból mászott vissza közvetlenül a zárás előtt. A többi papírban nem volt érdemi forgalom, talán csak az Appeninn és a Phylaxia 30-30 milliós kötésértéke érdemel említést. Az irodapapír 0,7 százalékot erősödött, az oltóanyagrészvény pedig 6,5 százalékot ugrott felfelé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!