Az Egyesült Államokban annak ellenére a medve volt az úr a tőzsdéken tegnap, hogy a munkaerő-piaci helyzetről szóló felmérés a vártnak megfelelő adatokat mutatott. Zavart okozhatott azonban a keleti partról érkező makroadat, miszerint a Philadelphia régióban váratlanul hétéves mélypontra süllyedt a gyáripari termelés, előre jelezve az ország többi részében várható, hasonló mértékű visszaesést. A Dow Jones blue chipjeinek többsége délnek vette az irányt, egyedül a technológiai és távközlési szektor tudta tartani magát a Citigroup lelkesítő kommentjének hatására. A bank a Cisco és a Research in Motion részvényeinek vásárlására buzdította a befektetőket. A Dow Jones végül 1,15 százalékkal, a Nasdaq 1,17 százalékkal, az S&P-500 1,29 százalékkal csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!