A piacokon továbbra is erősödnek az európai adósságválsággal kapcsolatos félelmek - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője. A forintgyengülésben viszont emellett Ruzsonyi szerint az is benne van, hogy a piac nem bízik abban, hogy Magyarország létezni tud az IMF nélkül.

A nemzetközi bizonytalanság hatására az euró/svájci frank minden szintet áttört és délelőtt újabb rekordot állított be 1,2765-tel.


Az euró a dollárral szemben is gyengült, délelőtt 1,2671 dollárt adtak a közös európai devizáért, míg a zöldhasút 227,40 forinton jegyezték.


Ehhez képest a délelőtti 288,50-es euró/forint árfolyamszint egész visszafogott volt - jegyezte meg Ruzsonyi. A Commerzbank szakértője szerint azonban a kurzus könnyen a 290-es szint felé veheti az irányt, ami egy 1,2750-es svájci/eurós árfolyam mellett a 227 forint feletti svájci frankot is jelenthet.


Az euróval szemben mindezek mellett a japán jen is erősödik a szigetország gazdasága miatti aggodalmak okán. Száz japán jen 271,80 forintot ért szerda délelőtt, az egy nappal korábbi 266,60 és az előző esti 270,64 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!