A magyar tulajdonú, a hazai takarmánygyártásban és kereskedelemben meghatározó szerepet betöltő UBM Csoport korszerű technológiákat alkalmaz és kiemelt figyelmet fordít a k+f tevékenységére is. Az éves szinten több mint 1 millió tonna árut megmozgató cégcsoport legújabb tagja tavaly decemberben kezdeményezte részvényeinek bevezetését a tőzsdére, hosszú távú célja az elmúlt 20 év során kiépített piaci pozíciók további erősítése és a regionális terjeszkedés.

Az Alteo és a Duna House 2016-os sikeres tőzsdei részvénykibocsátását követően újabb részvénnyel bővült a BÉT termékpalettája, miután az UBM Holding részvényeivel megindult a kereskedés a T kategóriában.

A 2016-ban 100 milliárd forint körüli árbevételt elért, elsősorban mezőgazdasági termények gyártásával és kereskedelmével foglalkozó csoport legújabb tagja decemberben kérvényezte 1 millió darab, egyenként 100 forint névértékű törzsrészvényének bevezetését a BÉT-re. Az UBM Holding a kérelem benyújtásakor zártkörű részvénytársaságként működött, így a részvények kereskedésének feltétele volt a társaság cégformájának változása.

A 2016-2020 közötti időszakra vonatkozó stratégiánkban kitűzött célok nem változtak. Idén is tovább dolgozunk azon, hogy újabb hazai vállalatok jelenjenek meg a magyar tőzsdén - mondta el a bevezetés kapcsán Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója.

Az UBM Holding jelenlegi kizárólagos tulajdonosa, az UB Merchants Kft. A cég 1996-ban szójadara importőrként kezdte tevékenységét, majd a társaság köré épülő cégcsoport mára Magyarország egyik meghatározó takarmánygyártójává, valamint fehérje- és gabonakereskedőjévé vált. A cégcsoport hosszú távú célja a nemzetközi terjeszkedés, így a már jelenleg is meglévő szlovákiai, szerbiai és oroszországi kereskedelmi képviseletek mellett szeretne nyitni a horvát, illetve román piacok felé is.

Az, hogy 20 éves működés után részvényeinkkel belépünk a Budapesti Értéktőzsdére, hozzájárul növekedési stratégiánk megvalósításához, és reméljük, hogy a következő években további jelentős forrásokat tudunk bevonni a tőzsdén keresztül - nyilatkozták Horváth Péter és Uzsoki András, az UBM Holding igazgatóságának tagjai.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!