Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 35 milliárd forintért 5 éves és 15 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 38,9 milliárd forint ajánlatából 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 3 bázisponttal magasabb, 1,02 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,03 százalékos referenciahozam alakult ki.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 63,6 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel 46,00 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 8 bázisponttal magasabb, 1,43 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 1,40 százalék volt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 44,6 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel 22,50 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,42 százalék, 20 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakultnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 2,40 százalék volt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!