A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK Zrt. 30 milliárd forintért vitt piacra állampapírt.

Az elsődleges forgalmazók 127,6 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK 43,5 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 1 bázisponttal alacsonyabb, 1,13 százalékos aukciós átlaghozammal.

QP | Quality Placement

Hétfőn a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon 1,07 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az évet 0,01 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte. Az aukciós átlaghozam 2019 elején 0,03 százalék volt, 2018 elején 0,02 százalék, 2017 elején 0,15 százalék - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!