A vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest. Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője szerint a BÉT már másfél hete erősen felülteljesít a nemzetközi börzékhez képest, így volt ez hétfőn is. A pozitív befektetői hangulatból "nagyobbat merített" a magyar piac, mint a német például, ahol 1 százalék körüli emelkedés van.

Az OTP 3 százalékos erősödését a KBC elemzője szerint segítette, hogy a múlt hét végére fontos technikai támaszhoz érkezett a papír.

A Mol 1,7 százalékkal 16 510 forintra erősödött 562 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 3,1 százalékkal 7060 forintra emelkedtek, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékkal 466 forintra emelkedett, forgalma 320,8 millió forint volt. A Richter 1,5 százalékkal 5470 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!