Budapesten jól indult a kereskedés, de délután, nagyjából az amerikai tőzsdenyitás körül minden lendületét elvesztve veszteségbe fordult. A nap egyedüli blue chip nyertese a Magyar Telekom volt, amely 2,9 százalékos emelkedéssel 323 forinton zárt.

Az OTP-t viszont nagyon elpáholták a kereskedés végén: a bankpapírok 3,1 százalékos veszteségben 3555 forinton zártak. Az esés hátterében részben az állhat, hogy az MNB több hazai bankot, köztük az OTP is megbírságolta. A felügyelet azokért a 2012 eleje és 2013 vége között elkövetett szabálytalanságokért bünteti a bankokat, amelyek többségét a tranzakciós illeték bevezetése nélkül valószínûleg nem követték volna el. Mivel a bankok aligha háríthatják tovább a mostani bejelentés negatív eredményhatását, a bankszektor eredménye tízmilliárd körüli összegben romolhat az ügy miatt a Portfolio.hu szerint.

A második leggyengébben szereplő a Mol volt, a részvények 1,2 százalékos esés után 12 410 forinton zártak. A Richter 0,3 százalékos mínusszal 3478 forinton fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!