Londonban a HSBC a hétfői csúnya, 20 százalékos zuhanás után kezdetben még emelkedni tudott, a nap végére azonban 1 százalékos mínuszban zárt a papír. A bankrészvényeknek egyébként szakértők szerint az ártott kedden, hogy Joaquín Almunia, az EU pénzügyi biztosa kijelentette: a kelet-európai leánybankok tőkehelyzetének javítása a nyugati anyabankok dolga. A legnagyobb közép- és kelet-európai lakossági bank, az olasz-német-osztrák UniCredit például több mint 3 százalékkal esett, míg a német Commerzbank közel 7 százalékot csúszott vissza.. A londoni fő mutatót különösen megviselte, hogy ebben az indexben sok olajtársaság részvénye van benne, és ezek meredeken estek a kőolaj árának hétfői nagy zuhanása miatt. A Shell részvénye például több mint 5 százalékot csúszott le. A legmegbízhatóbb európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,7 százalékos nyereséggel kezdte a napot, de végül 1,6 százalékos veszteséggel 671,51 ponton fejezte be, ami az 1997 júliusi kezdése óta a legalacsonyabb érték. Az FTSE-100 3,10 százalékos veszteséggel 3513,54 ponton zárt, míg a DAX-30 0,17 százalékos veszteséggel 3703,67 ponton fejezte be a kereskedést. A CAC-40 1,12 százalékkal 2552,58 pontra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!