Több mint háromnegyedével, 76 százalékkal esett vissza a Deutsche Bank nyeresége a negyedik negyedévben.

A német nagybank 147 millió eurós profitot ért el, szemben az egy évvel korábbi 601 millió euróval, és az 556 millió eurós elemzői prognózissal.

A társasági és befektetési banki üzletág eredménye ugyanakkor 26 százalékkal csökkent - a pénzintézet szerint a folyamatos piaci bizonytalanság, illetve a kockázati étvágy hiánya eredményezte a piaci aktivitás gyengülését.

Az európai szuverén adósságválság a bank szerint különösen erőteljesen befolyásolta az aktivitási szinttet Európában.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!