A hazai részvényindex nem fog jelentősebben elmozdulni a hétfőihez képest, de egyes részvények árfolyamában jöhetnek komolyabb mozgások - mondta el Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője, aki szerint a rossz nemzetközi hangulat enyhült, ezért stagnálásra, illetve kisebb pozitív nyitásra számít a magyar tőzsdén. A szakértő ezt valószínűsíti a nap egészére is, de hozzátette, hogy sok a bizonytalansági faktor, és összességében alacsony forgalom várható.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szintén úgy látja, hogy a hétfői csökkenés után ismét emelkedéssel nyithat a BÉT, mert kissé javult a nemzetközi befektetői hangulat.

A vezető részvények közül az OTP és a Mol technikai képe mondható pozitívnak, a bankpapír grafikonján 10 500 forintnál, míg az olajtársaság esetében 2900 forintnál található a következő kiemelt ellenállási szint. A Richter továbbra is az 5000 forintos lélektani szint közelében mozog, letörése esetén 4800 forintnál adódna a következő, hosszú távon is rendkívül fontos támasz. A Magyar Telekom mozgása nem túl ígéretes, egyelőre a 400 forintos támasz megállította a csökkenést, de nem tud elrugaszkodni onnan - jelezte kommentárjában.

A szakértő közölte, hogy a forint árfolyam további gyengülése a hétfői kereskedésben összhangban volt a többi feltörekvő piaci deviza mozgásával. Az euró/forint jegyzés a 330-as szint fölé került. A következő értékelhető szint már csak 335-nél található, de mivel még soha nem járt ilyen magasságokban az eurójegyzés, nehéz jól behatárolni a potenciális megállókat.

A BUX 259,96 pontos, 0,72 százalékos csökkenéssel, 35 867,75 ponton zárt hétfőn, a részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 18 forinttal, 0,66 százalékkal 2704 forintra csökkent, 2,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,69 százalékkal 10 140 forintra esett, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 402 forintot ért, forgalma 71,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,26 százalékkal 5085 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!