Hat napja estek az európai tőzsdék de ma már néhány szektort eléggé olcsónak találtak a befektetők, így megindulhatott a kincsvadászat. A bányavállalatok papírjai a mélyből jönnek föl, a STOXX Europe 600 Basic Resources index egy százalékot emelkedik ma reggel.
A tegnap még háromhavi mélyponton zártó európai indexek közül a DAX és a CAC 0,55 százalékos emelkedést mutat, a londoni piac kissé lemaradva 0,2 százalékos pluszban van.
A kelet-európai régióban hasítanak az oroszok, amit az emelkedő olajárakkal lehet magyarázni. A többi régiós piac viszont inkább stagnál, vagy kicsit esik.
A görögök ezúttal egy százalék feletti pluszban járnak, tegnap viszont kétszer ennyit estek.

A Reutersnek nyilatkozó piaci szakértők természetes korrekciónak tartják a mai felpattanást, ami várhatóan sem nagy, sem pedig hosszú életű nem lesz a gyenge gazdasági mutatók árnyékában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!