Többet kértek Magyarországtól, mint a múltkor

Hozamemelkedéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdai aukcióján.
Csernátony Csaba, 2020. április 15. szerda, 13:05
Fotó: Getty Images

Az ÁKK 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 52,84 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 30 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 1,22 százalék volt, 6 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, de 3 bázisponttal alacsonyabb a keddi 1,25 százalékos másodpiaci referenciahozamnál - számolt be a tranzakcióról az MTI.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK