Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 25 milliárd forintért 5 éves és 35 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 56,9 milliárd forint ajánlatából 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 1 bázisponttal alacsonyabb, 1,26 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves papírok másodpiaci hozama 1,28 százalékos volt - derül ki az MTI összefoglalójából.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 67,5 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 35 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal magasabb, 1,75 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam ugyanennyi volt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 46,8 milliárd forintból 35 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,29 százalék volt, 7 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. A szerdai másodpiaci referenciahozam ezt 1 bázisponttal haladta meg, azaz 2,3 százalékot tett ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!