Állampapír: megugrott a rövid oldal

A jegybank mai kamatfolyosó szűkítésének hatására az állampapírok másodlagos piacán a rövid oldalon nagyot ugrottak, a hosszú oldalon pedig enyhén emelkedtek a hozamok.
Kummer Krisztián, 2003. február 24. hétfő, 16:00
Fotó:

Hétfőn a Magyar Nemzeti Bank a kamatfolyosó szélességét február 25-i hatállyal 2 százalékpontra csökkentette, így az O/N jegybanki betét kamata emelkedett (3,50-ről 5,50 százalékra), az O/N fedezeti hitel kamata pedig csökkent (9,50-ről 7,50 százalékra). Ennek hatására a hozamgörbe rövid oldalán nagy mértékkel, míg a hosszú oldalon mérsékelten emelkedtek a referenciahozamok. A háromhónapos lejáratú DKJ benchmarkja 87, míg a hathónaposé 48 bázisponttal nőtt.
Ezen a héten 3, 6 és 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukciót tart az Államadósság Kezelő Központ. Az értékesítésre felajánlott mennyiség 30, 30 és 35 milliárd forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK