Állampapírpiac: egy kis hozamcsökkenés a hosszú oldalon

A romló pénzügyi környezet hangulat ellenére az állampapír-piaci hozamok csökkentek éven túli papíroknál.
NAPI, 2011. augusztus 1. hétfő, 14:33
Fotó:

Az ÁKK adatai szerint 3,6,12 hónapos hozamok meg sem moccantak a mai kereskedés során, így a hozamok 5,8, 5,75 és 5,85 százalékon maradtak. A három éves papírok 6,6 százalékos hozammal forogtak (3 pontos csökkenés), a öt éves papírok hozama 0,07 százalékpontos csökkenés után 7,15 százalék lett.

A tíz éves kötvények hozam 4 bázisponttal csökkentek, így 7,46 százalékon voltak, hasonlóan a 15 éves papírokhoz, amely ezt a szintet hat bázispontos csökkenéssel érte el.

Holnap, azaz kedden az államadósság-kezelő 40 milliárd forint értékű 3 hónapos diszkont kincstárjegyet kínál eladásra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK