A 3 és 6 hónapos diszkontkincstárjegy referenciahozama 5,54, illetve 5,56 százalékon stagnált, a 12 hónaposé 1 bázisponttal, 5,53 százalékra nőtt. Ezzel párhuzamosan a hosszú oldalon növekedés ment végbe. A 3 és 5 éves államkötvények hozama 3-3 bázisponttal, 5,54, illetve 5,53 százalékra hízott, a 10 és 15 éves lejáratok benchmarkja pedig 4 és 7 bázispontos emelkedés után egyaránt 5,52 százalékot tett ki. A tegnap a csökkenést bemutató 3 hónapos papír kivételével 2-6 bázisponttal emelkedtek a referenciahozamok.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!