A jegybank a múlt héten sokakat meglepett azzal, hogy a beérkezett 100 milliárd forint értékű ajánlatból csak 6 milliárdot fogadott el. A piac egy része ebben a várható kamatcsökkentés előszelét vélte felfedezni, mások úgy vélték, a jegybank a három hónapos kötvényekkel nemcsak kamatcélokat követ, hanem likviditást is szabályoz, és azért nem adott el több papírt, mert egy várható likviditás szűkétől óvta a piacot.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!