Állja a sarat a forint

A forint a dollárral szemben jelentős, az euróval szemben mérsékelt erősödést ért el csütörtökön a bankközi devizapiacon.
MTI-Eco, 2016. február 4. csütörtök, 18:29
Fotó: Reuters

A forint a dollárral szemben 1,15 százalékkal, az euróval szemben pedig 0,20 százalékkal erősödött a nap kezdete óta, svájci frankban viszont alig változott az árfolyama, 0,08 százalékkal gyengült.

Az eurót este hat órakor 310,65 forinton, a dollárt 277,55 forinton, a svájci frankot pedig 279,45 forinton jegyezték.

Napközben az euró árfolyama 309,54 és 311,59 forint között mozgott. A forint az idén első alkalommal ezen a héten ért el 310 forint alatti eurójegyzést. Hasonló árfolyamszinten legutóbb tavaly december elején járt a magyar deviza. Az idei évet 315 feletti eurójegyzéssel kezdte a forint.

Az euró csütörtökön egy százalékkal erősödött a dollárral szemben, este hat órakor árfolyama 1,1198 dollár volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK