A Mol árfolyama 14 forinttal, 0,45 százalékkal 3096 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,17 százalékkal 11 450 forintra esett, forgalmuk 6,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,50 forinttal, 0,59 százalékkal 427,50 forintra erősödött, forgalma 499,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,09 százalékkal 5325 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3894,03 ponton zárt hétfőn, ez 56,27 pontos, 1,47 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

A részvénypiac forgalma 15,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest. Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy az európai tőzsdék nem mutattak érdemi elmozdulást, a nyitás iránykereséssel indult, a nap közepe felé lefelé vették az irányt az indexek, ezzel párhuzamosan a magyar tőzsde is gyengült.

Rácz Balázs, az MKB tőkepiaci elemzője az M1 csatornán kifejtette: "álmos kereskedés" zajlott hétfőn a BÉT-en, mérsékelt volatilitás mellett a pénteki záróár környékén zárt a BUX.

Az elemző a vezető részvények közül kiemelte a Magyar Telekomot, amely mérsékelten erősödött azután, hogy az előző héten megjelent felvásárlási pletykára nagyot emelkedett az árfolyama, viszont a pénteki kereskedésben egy korrekció volt látható, amit hétfőn emelkedő mozgás követett. Hozzátette: a magyar piacon az elmúlt három hétben több mint 10 százalékot emelkedett a részvényindex, az OTP már csak 2,5 százalékra található a történelmi csúcsától, de a Mol és a Richter papírjai is intenzíven emelkedtek az elmúlt hetekben, így a hétfői korrekció nem számít rossz momentumnak.

Elmondta még, hogy a hétfői kereskedésben az Opus papírjai szárnyaltak, árfolyama több mint 6 százalékot emelkedett, a pénteki kereskedés figyelembevételével már több mint 20 százalékos pluszt tudhat maga mögött. Az elemző szerint ezt a céggel kapcsolatos pozitív hírek magyarázzák, például, hogy a tőkeemelési sorozattal az év végére akár a 250 milliárd forintot is elérheti a cég saját tőkéje, valamint jövőre akár a nemzetközi piacokon is megjelenhet az Opus.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!