Londonban a bank- és a technológiai papírok vezették az áresést. A bankrészvények gyengülését az elemzők leértékelései okozták, a tech-szektort pedig a holland Getronics által bejelentett profit warning sújtotta. Olcsóbbak lettek a telekomcégek és az Internet-szolgáltatók papírjai is. A várakozásoknak megfelelő profitnövekedést bejelentő Sainsbury kiskereskedelmi társaság emelkedést könyvelhetett el, míg a nap nyertese az irodai szolgáltatásokat kínáló Rentokil Initial volt, amely megcáfolva a csökkenő profittól tartó félelmeket, erőteljes eredménynövekedést produkált. Párizsban is a technológiai, média és távközlési (TMT) részvények szenvedték el a legnagyobb árfolyamcsökkenést. Az egyik legnagyobb vesztes mégis az élelmiszeriparból került ki: az USA-beli Quaker felvásárlása iránt érdeklődő Danone-csoport papírjai 11 százalékkal zuhantak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!