Alulbecsülték az olajkeresletet

A vártnál nagyobb mértékben emelkedett a világ olajkereslete 2004 óta, főként a Közel-Kelet és Ázsia országai miatt, így egyre nagyobb szükség van az OPEC kínálatának növelésére - közölte a Nemzetközi Energia Ügynökség.
Egerszalóki Tímea, 2006. április 12. szerda, 12:09
Fotó:

A napi olajkereslet idén 85,1 millió hordó naponta, ami 300 ezerrel több a vártnál. Az ügynökség az év második felében számít az OPEC-en kívüli országok kínálatának növekedésére és nem úgy véli nem fog egyhamar oldódni az iráni és a nigériai kínálat miatti aggodalom.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK