A Mol 6 forinttal, 0,23 százalékkal 2668 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 170 forinttal, 1,17 százalékkal 14 300 forintra csökkent, forgalmuk 6,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 457,50 forintra nőtt, forgalma 103,2 millió forint volt.

A Richter-papírok 30 forinttal, 0,46 százalékkal 6530 forintra gyengültek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3655,64 ponton zárt kedden, ez 23,94 pontos, 0,65 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

A nap elején minden piac csökkent, még mindig a kínai koronavírus járvány foglalkoztatja a befektetőket. Míg azonban Európában megfordult az irány - a DAX index például zárás előtt már 0,8 százalékos pluszban volt, jó 200 ponttal magasabban napi mélypontjánál -, a magyar piacnak nem sikerült pozitívba fordulnia - mondta Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője.

Nem igazán vannak vevők a budapesti börzén. A forgalom nem túl nagy, több mint kétharmadát ráadásul az OTP adja, amely a leggyengébb láncszem. A Richter is gyengült, de kisebb mértékben, miközben a Mol és a Magyar Telekom még emelkedett is. A magyar piac egyértelműen alulteljesítő - mondta.

A forint kedden 338,64 forintig "menetelt", majdnem elérve hétfői 338,77 forintos mélypontját. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi kamatdöntő ülésén nem látott okot a beavatkozásra, holott az infláció már a toleranciasáv szélén van. A forint értelemszerűen gyengüléssel reagált - mondta Baráth Tibor.

A monetáris tanács nem változtatott sem az alapkamat 0,90 százalékos szintjén, sem a kamatfolyosón kedden, ami megfelelt az elemzők várakozásainak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!