Részben az iráni atomprogrammal kapcsolatos aggodalmak miatt tegnap 65 dolláros szintre emelkedett az olaj hordónkénti ára, ez pedig eladói nyomást generált az amerikai piacokon. Jókorát esett JP Morgan által leminősített Coca-Cola, az Anheuser-Busch több mint másfél százalékos vesztesége pedig a Goldman Sachs rosszabb osztályzatával hozható összefüggésbe. Kivétel volt ugyanakkor az Apple, melynek árfolyama ugyancsak egy brókercég miatt változott. A Bear Stearns felminősítette a számítógépgyártót, ami 0,5 százalékos drágulást eredményezett. Végül a Dow Jones 0,7 százalékos csökkenéssel 10 962,36 ponton végzett, az S&P és a Nasdaq egyaránt 0,6 százalékos veszteséggel 1286,06, illetve 2316,69 ponton zárt. Hétfőn nem nyitnak ki az USA-ban a tőzsdék a Martin Luther King emléknap miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!