A csalódást keltő gyorsjelentések között a piac örömmel vette tudomásul, hogy az Apple Inc. a vártnál nagyobb, közel nyolcmilliárd dolláros nyereséggel zárta üzleti évének negyedik negyedét. Az Apple-részvények közel 7 százalékkal drágultak a kereskedés első órájában, holott a cég az elemzői várakozásoknál szerényebb prognózist tett közzé. A Dow Jones ipari átlag komponensei között a legnagyobb bukta az Alcoának jutott, az alumíniumipari csoport részvényei közel 10 százalékot zuhantak, de a vesztesek közé iratkoztak fel a 11 százalékos eredménynövekedésről beszámoló McDonald's részvényei is. A 38 százalékos eredményzuhanásról és 7200 fős létszámleépítési tervekről jelentő Merck & Co. gyógyszercég papírjai több mint 3 százalékkal kerültek lejjebb, miközben a 10 százalékos létszámcsökkentést tervező Yahoo részvényei 4 százalékkal drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!