A mutatókat a kedvező, ám várakozásoknak megfelelő februári inflációs adatok is fűtik. Mint arról beszámoltunk, az elmúlt hónapban havi összevetésben jelentősen csökkent az infláció növekedésének mértéke. Februárban a várakozásoknak megfelelő mértékben, 0,1 százalékkal növekedtek a fogyasztói árak az USA-ban. Elemzők a januári 0,7 százalékos növekedés után 0,1 százalékos növekedést prognosztizáltak. Az éves ütem a januári 4 százalékról 3,6 százalékos lett, elemzők 3,7 százalékot vártak. A volatilis energia- és élelmiszer-árakat nem számítva a havi ütem 0,1 százalék, az éves 2,1 százalék lett, ami változatlan a januári szinthez képest. A munkanélküliségi mutató ugyanakkor a vártnál kedvezőtlenebb lett. A Bloomberg konszenzusa az egy héttel korábbi 304 ezer fő után 298 ezer igénylővel számolt, ezzel szemben a ellátásra 309 ezren pályáztak. A munkanélküli segélyben részesülők száma a várt 2,498 millió helyett 2,445 millióra csökkent, a korábbi 2,506 millióról. Utóbbi adat már a korrigált szám, előzetesen ugyanis 2,494 millió főt jelentett az illetékes amerikai szerv.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!