A svájci frankot a pénteki 245,20 forint után 243,42 forinton jegyezték hétfő reggel, míg a dollár 228,58-ról 226,87-re ereszkedett. Az euró erősödött a pénteken elért ötheti mélyponthoz képest, jegyzése a péntek délutáni 1,3190 dollár után hétfő reggel 1,3220 dollár közelében állt.

Az elmúlt héten a forint gyengült, a hetet az euró 298 forinton kezdte, majd a hét túlnyomó részében a 300-301 forintos tartományban mozgott, de megfordult 303,45-ön is, ami öthavi forintmélypontot jelentett.

A devizapiaci árfolyamokat hétfőn az augusztusi német és euróövezeti feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexek alakulása befolyásolhatja. Az amerikai piacok hétfőn ünnep (Labor Day) miatt zárva tartanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!