Amerika dobta meg a forintot

A várakozásoknál jelentősen gyengébb amerikai munkaerő-piaci adatok nyomán csökkent az esélye a jövő heti FED kamatemelésnek, így optimista hangulat lett úrrá a tengerentúli befektetők körében. Ez azonnal jelentős forinterősödéshez vezetett.
NAPI Online, 2006. augusztus 4. péntek, 16:09
Fotó:

Négy órakor az eurót 271,80 forinton jegyezték, szemben a reggeli 273,10/20 forinttal. Piaci információk szerint az amerikai július foglalkoztatási adatok vártnál kedvezőtlenebb alakulása hatott jótékonyan a forint árfolyamára. Mivel a vártnál kevésbé emelkedő foglalkoztatottság mérsékli az inflációs veszélyt Amerikában, ezért minimálisra csökkent annak az esélye, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kedden kamatot emel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK