Amerika is lefelé mozdult

A szerdai kereskedés végére a negatív tartományba kerültek a vezető indexek, a fogyasztási cikkek és a pénzügyi társaságok szektora is árfolyamcsökkenéssel zárt.
Leszák Tamás, 2009. szeptember 3. csütörtök, 08:01

Az amerikai tőzsdeindexek a vörös tartományban végeztek szerdán: a Dow Jones negyedik napja süllyed, előző napi záró értékéhez képest 29,93 pontos, 0,32 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot, az S&P-500 0,33, a Nasdaq 0,09 százalékkal került lejjebb.

A kiábrándító munkaerő-piaci adatok a relatíve biztonságosabb területekre terelték a befektetők érdeklődését, így a Newmont Mining aranykitermelő például 9,3, a Barrick Gold pedig 8,1 százalékot emelkedett, részben persze az arany árának erősödése miatt. A Coca-Cola részvényei a keddi záráshoz képest 2,6 százalékkal forogtak magasabb áron, a Walt Disney viszont 1,1, a Macy's pedig 2,7 százalékot esett vissza.

A pénzügyi szektor sem szerepelt fényesen szerdán, a JPMorgan 1,9, a SunTrust 7,2 százalékot gyengült a nap végére. A japán Dainippon Sumitomo Pharma vásárlási tervei hírére 26 százalékot ugrott a gyógyszeriparban tevékenykedő Sepracor - annak ellenére, hogy egyik fél sem erősítette meg a piaci pletykákat. A BP 4,1 százalékkal került előző napi záró ára fölé, a szerdán bejelentett hatalmas olajmező felfedezése miatt, amely 7 és 10 százalék közötti mértékben növelheti a társaság meglévő tartalékait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK