Reggel 274 forintig süllyedt az euró jegyzése a bankközi devizapiacon, majd a vártnál rosszabb amerikai munkaerőpiaci adat nyomán - amikor is az euró/dollár jegyzés 1,4815-ig esett, azaz erősödött a zöldhasú - 275,70-ig lőtt ki. Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizatradere elmondta: a régiós devizák együtt mozogtak, bár a cseh korona felülteljesítette a zlotyt és a forintot. Röviddel a tengerentúli adatok közlése után az euró visszatért 1,49 dollár fölé, majd kissé lefelé korrigált. Délután háromnegyed öt tájban az euró 275, a dollár 185, a svájci frank 182, az angol font 306,35, száz japán jen pedig 206,20 forintot ért. Ruzsonyi szerint a jövő héten sem várható drámai elmozdulás a forint tekintetében, vagyis az euró kurzusa 275-280 forint között maradhat. A friss hazai inflációs és GDP-adatok sem hatnak majd érdemben, hacsak nem okoznak komoly meglepetést a számok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!