Egész nap mínuszban forgott a magyar tőzsde, és mivel sok ok nem volt az örömre a pluszba forduló amerikai indexek idejére sem tudott a pozitív tartományba belépni a vezető index. Pénteken amugy is rossz hangulatban kezdtek a nemzetközi tőzsdék, a vezető nyugat-eruópai indexek ugyanis 0,5 százalék körüli mínuszban forogtak. Erre jött rá az a magyar specifikus hír, hogy külföldön is rájöttek arra, - két nap késéssel - hogy egyáltalán nem biztos az IMF megállapodásunk, így egyértelműen nyomás alá került a forint árfolyama. Mindezen az sem segített, hogy délután a várakozásoknál jobb amerikai növekedési adat látott napvilágot.

A BUX ugyanis ennek ellenére 0,7 százalékkal 18 885 pontra esett vissza. a vezető részvények közül továbbra is a Magyar Telekom szerepel a leggyengébben, árfolyama 1,5 százalékkal 392 forintra csökkent. a társaság szemponjából az újabb adók jelenthetik a plusz terhet, ami most már tartósan 400 forint alatti árfolyamot jelent a részvény szempontjából. A Mol ugyan a nap végén pluszban is forgott, azonban a nem túl acélos olajárfolyam következtében ez a részvény sem tudta emelkedéssel zárni a napot. Az olajtársaság papírja 0,2 százalékkal 18 600 forintra esett vissza. Az OTP egészen jól átvészelte a napot, a részvény záró ára még mindig 4000 forint felett van 51 forinttal. A nagyobbik bankrészvény a pénteket 0,7 százalékos mínusszal fejezte be, míg az FHB drágulni tudott 474 forintra.

A Richter értéke 0,4 százalékkal 40 600 forintra csökkent, míg az Egis 2,6 százalékkal 17 950 forintra csökkent. Jót tett viszont az E-Starnak az a hír, hogy pénzt kaphat az önkormányzatoktól, a részvény árfolyama 4,8 százalékkal 330 forintra nőtt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!