A felemás makroadat felemás kezdést eredményezett. A kereskedés derekán nem látszott konkrét irány, valamennyi mutató előző napi záróértéke körül ingadozott. A Lehman Brothers részvényeinek mozgása azonban könnyen megjósolható volt. A befektetési bank pénzügyi évének harmadik negyedében 879 millió dolláros, részvényenként 2,94 dolláros nettó eredményt ért el, ami kiugró növekedést jelent az egy évvel korábbi 1,71 dollárhoz és az elemzői konszenzusokban szereplő 2,35 dollárhoz képest. Az euró/dollár keresztárfolyam tegnap 1,2320-ig emelkedett, majd visszakúszott a kezdeti 1,2280-as szintre. A Dow Jones 52,54 ponttal esett, így 10 544 ponton zárt, és csak tíz eleme zárt a pozitív tartományban a 30 komponenséből. Az S&P 500 4,04 ponntal került lejjebb, így 1 227,16 ponton zárt. A Nasdaq Composite Index 1 százalékot esett, 2149,3 ponton zárva a napot.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!