Az S&P 500 0,3, a DJIA 0,1, a Nasdaq 0,4 százalékos pluszban volt nem sokkal a New York-i tőzsdenyitás után. A MarketWatch beszámolója szerint a bankrészvények kedvezően teljesítenek, miután a State Street Corp. kedvező második negyedéves eredményt közölt a tőzsdenyitás előtt.

Az Ambac Financial hitelbiztosítónak alig fél éve van arra, hogy részvényeinek árfolyamát 1 dollár fölé tornássza vissza, különben részvényeit kivezetik a New York-i tőzsdéről. Az Ambac papírjaiért szerdán nem sokkal a Broad Street-i nyitás után 0,64 dollárt kértek a befektetők, miután a cég közölte: 11,8 millió dollárnyi adósságát váltottá át törzsrészvényre.

A New York-i tőzsdére a múlt hónap végén bevezetett Tesla Motors részvényeinek árfolyama szerdán először süllyedt a kibocsátási ár, azaz 17 dollár alá. Az elektromos autókat gyártó cég papírjaiért 15,85 dollárt kértek a kereskedés kezdete után negyed órával. (A cégben a Toyota is nagy fantáziát látott, így az IPO-val párhuzamosan jelentős tulajdonrészt vásárolt a Teslában.)

A légiipari részvények drágulásának hátterében a társaságok júniusi fogalmi jelentései állnak, miszerint a szektor egésze növekvő utasszámmal szembesül, egyes légitársaságoknál egyenesen kétszámjegyű bevétel növekedést regisztráltak az előző év azonos időszakához képest.

A technológiai papírok közül a Microsoftnak van a legnagyobb esélye egy nagyobb rallyra miután a cég Xbox360-as konzoljainak forgalma elérte az 1 milliárd dollárt, s a cég közölte, az idei leépítések jóval szerényebbek lesznek, mint a 2009-es évben foganatosítottak. A Google számára kellemetlen hír lehet, hogy az európai versenyfelügyelet újabb vizsgálatot indított a keresőóriás ellen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!