Amerikából védték a forintot

A forint jegyzése a 273-274,60-as sávban ingadozott pénteken; az euró 273,20 forintot ért a bankközi piacon.
NAPI, 2009. szeptember 6. vasárnap, 15:58

Csütörtöki zárószintekhez képest a forint 0,3 százalékkal erősödött az euróval szemben, ám a hazai deviza dollárhoz viszonyitott értéke enyhe gyengülést mutatott. Míg a zöldhasúért 192 forintot, a közös európai devizáért 273,20 forintot kértek a bankközin zárásban.

A térségi devizák a forinthoz hasonlóan javítani tudtak pozícióikon a kedvezően értelmezett amerikai munkanélküliségi adatok közlése után, a lengyel zloty 0,7 százalékkal értékelődött fel, míg a cseh korona 0,2 százalékkal lett erősebb az euróval szemben.


A forint dollárjegyzése annak ellenére emelkedett, hogy a zöldhasú 0,3 százalékkal került lejjebb az euróval szemben, támogatva a feltörekvő piaci devizaerősödést is; a kurzus 1,430 közelében zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK