A legnagyobb nyertesek között voltak a pénzintézeti papírok, miután a befektetők erős impulzusokat kaptak a Goldman Sachs és a JP Morgan Chase vártnál jobb negyedéves eredményeiktől, de a gyógyszerrészvények is drágultak. Az előzetesen vártnál kedvezőbb amerikai munkanélküliségi adat mellett további bátorítást meríthettek a befektetők a vártnál hajszálnyival nagyobb kínai GDP-bővülésről tanúskodó számokból. Az európai cégek között is több csütörtökön publikálta gyorsjelentését, így az Electrolux a vártnál jobb eredmények hatására masszívan emelkedett, a Nokia viszont éppen ellenkezőleg, az elmúlt öt év legnagyobb esését szenvedte el, amellyel az egész technológiai szektort lenyomta. A londoni Footsie 0,4, a frankfurti DAX 0,6, a párizsi CAC 40 index pedig 0,9 százalékkal emelkedett csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!