A napokban kezdődik az Amundi Alapkezelő Zrt. első hazai kezelésű klímatudatos alapjának, az Amundi Klímatudatos ESG Vegyes Alapok Alapjának a folyamatos forgalmazása.

Az ESG (E - Environmental/környezeti, S - Social/társadalmi, G - Governance/vállalatirányítási) keretrendszerben e három szempont alapján értékelik a befektetési célpontokat, és csak olyan eszközöket emelnek be a portfólióba, amelyek elérik a kívánt szintet, azaz összességében fenntartható befektetésnek minősülnek.

Az elmúlt években egyre népszerűbb, mára tulajdonképpen önálló kategóriává váló ESG alapok létrehozásában és az ESG metodológia kidolgozásában az Amundi Asset Management, a legnagyobb európai alapkezelő mindig is élen járt, de ez az első forintban kibocsátott alap, amelyet a társaság magyar leányvállalata, az Amundi Alapkezelő Zrt. hozott létre és kezel.

Az ESG alapok célja, hogy olyan befektetési eszközként működjenek, amelyek vásárlásával a befektetők úgy érhetnek el versenyképes hozamot, hogy közben tudják, a pénzük környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontból is fenntartható vállalatokat finanszíroz.

Az Amundi Klímatudatos ESG Vegyes Alapok Alapjának portfólióját 80 százalékban az ESG szempontrendszer alapján minősített befektetések teszik ki. Az alap célja, hogy széleskörű diverzifikációval, aktív eszközallokációval, hosszabb távon, közepes kockázat felvállalása mellett maximális mértékű hozamot érjen el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!