A NAPI Online kérdésére a tájékoztatón elhangzott: a Swisscom stratégiai célja az Antenna-leányvállalatok esetében azok 100 százalékának megszerzése. Hozzátették: a Swisscom-csoporton belül nincs olyan tagvállalat, amely közös tulajdonban lenne - ez alól egyetlen kivétel a Swisscom Mobile, ahol a Vodafone a stratégiai partner. A leányvállalatok közül egy sincs tőzsdén. Választ kaptunk egy korábbi kérdésünkre is. A Swisscom nem tárgyal az Általános Értékforgalmi Bank vezérigazgatójával, Megdet Rahimkulovval a bankvezér tulajdonában lévő 15 százalékos Antenna-pakett megvásárlásáról. (A Swisscomnak erre a pakettre is szüksége van ahhoz, hogy az összes részvényt megszerezzék, esetleg kiszorítsák a kisebbségi részvényeseket.) A tervek szerint a Swisscom a részvények 100 százalékának birtoklásakor megvalósítja majd az Antenna tőzsdei kivezetését. Ha az összes részvényt nem sikerül megszerezni, a törvény lehetőséget biztosít arra, hogy 90 százalékos részesedés birtoklásával is kivezessék a papírokat a börzéről - hangsúlyozta a Swisscom.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!