Apadás Nyugat-Európában

A hétfői erősödés után lefelé korrigáltak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók.
Ádám Viktor, 2006. április 4. kedd, 19:07
Fotó:

A londoni és párizsi tőzsdeindexet részben az olajcégek részvényei húzták le - a papírok kurzusa az olajár süllyedését követte. A francia piacon a Lafarge építőanyagipari cég is a vesztesek táborát erősítette, miután a társaság megemelte amerikai leányvállalata kisebbségi tulajdonrészére tett vételi ajánlatát. Frankfurtban ezúttal is jól szerepeltek a Volkswagen részvényei, de a nap nyertese a Continental lett. Utóbbi magyarázata, hogy a gumiabroncs-gyártó cég a piac szerint is jó üzletet kötött: egymilliárd dollárért megvásárolja az amerikai Motorola évi 1,6 milliárd dollár bevételt felmutató autóipari elektronikai üzletágát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK