Apadt a kereslet a magyar állampapírok iránt

Az elmúlt hetekben tapasztaltnál kisebb érdeklődés mellett zajlott le a 3 hónapos dkj-k keddi aukciója.
NAPI, 2011. február 8. kedd, 11:57
Fotó:

A meghirdetett 45 milliárd forintnyi mennyiségre 75,6 milliárdos ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók, szemben az egy héttel korábbi 92,3, illetve a két héttel ezelőtti 125,8 milliárdos értékkel.

Az ÁKK az eredetileg tervezett mennyiséget értékesítette, az elfogadott hozamok 5,96 százalékos átlaga 2 bázisponttal magasabb az egy héttel ezelőttinél, a hétfői másodpiaci benchmarkot pedig 9 bázisponttal múlja felül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK