Az euró jegyzése délelőtt mintegy 282,50 forintig emelkedett, innen azonban süllyedni kezdett az árfolyam, és öt óra előtt 280,90 forintot ért az európai közös deviza.

Az euró/forint a 280-as szinttel birkózik napok óta, azonban egyelőre nem érdemes 280 forintnál olcsóbb eurót várni Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője szerint.

A dollárt 213,8, a svájci frankot pedig már 204 forint alatt jegyezték délután. A frank tehát "araszolgat" lefelé, de a 200 forintos szint még messze van a szakember szerint, aki úgy véli, hogy ez 280 forint alatti eurójegyzés, valamint 1,39 frank körüli euróárfolyam mellett válhat realitássá.

A devizapiacon a jó tengerentúli makorgazdasági adatok a dollár erősödését hozták az euróval szemben, amely azonban nem járt a forint gyengülésével.

A hét további részében egyértelműen a pénteki amerikai munkanélküliségi adat gyakorolhatja a legjelentősebb befolyást a devizapiacra, így a forint árfolyamára is. Valamivel távolabb tekintve pedig az amerikai Federal Reserve monetáris politikájával kapcsolatos várakozások, értesülések és hírek lehetnek meghatározóak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!