Az Egyesült Arab Emírségekben a dubaji részvénypiac vezető indexe a DFM General Index 4,3 százalékkal 1543,02 pontra, miközben az abu-dzabi ADX General Index 3,7 százalékkal 2561,06 pontra esett vasárnap, a hét első munkanapján.

Katarban a dohai QE Index 3 százalékos eséssel 8709,77 ponton zárt vasárnap, a kuwaiti Kuwait SE Price Index pedig 6822 ponttal 1,8 százalékkal volt alacsonyabb a pénteki záró értékénél. Izraelben a TA-25 3,75 százalékos csökkenéssel 1282,56 ponton állt vasárnap késő délután.

Egyedüli részvénypiacként a szaúd-arábiai tőzsde járt pozitív tartományban. A hét utolsó napján késő délután 2,47 százalékos emelkedéssel 6421,97 ponton állt az előző napi 6 százalékos zuhanást követően. A régió legnagyobb tőzsdéje egyedüliként tart kereskedési napot szombaton.

Az Al Mal Capital elemzője, Akram Annous szerint a szaúdi piacon tapasztalt szombati esés nem volt nagy meglepetés, mivel a királyságnak "népes és fiatal lakossága van, ami - úgy tűnik - ebben a környezetben elég ahhoz, hogy megijessze a befektetőket". "Mindazonáltal sokan elkezdhetnek vásárolni az áresést követően és nem számítunk, nagyobb nyugtalanságra. Azt gondoljuk, hogy a jelenlegi politikai szerkezet helyén marad" - tette hozzá.

Az egyiptomi tőzsdén vasárnap után hétfőn is szünetel a kereskedés az országban tapasztalt politikai nyugtalanságok miatt - közölte vasárnap a kairói tőzsde szóvivője. A részvénypiac iránymutató indexe, az EGX 30 csütörtökön közel 11 százalékkal zuhant az előző napi 6 százalékos esés után. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!