Jadranka Kosor miniszterelnök és Martina Dalic pénzügyminiszter a szerdai kormányülést követően jelentette be, hogy a kormány azt várja a bankoktól: legfeljebb 5,8 kunás árfolyamon (1 kuna 36,7 forint) rögzítsék a svájci frankban eladósodottak hiteleinek törlesztését, illetve tegyék lehetővé, hogy tíz év halasztással, kamatmentesen fizethessék ki a felhalmozódó különbözetet - közölte a Vecernji List napilap internetes kiadása.

Ezen túlmenően a bankoktól elvárják, hogy csökkentsék a frankhitelek kamatát, a kormány rendeletmódosítással teszi lehetővé, hogy már a jövő hónaptól mérséklődjenek a kamatszintek.

A Horvátországban működő bankok augusztus 15-e után írhatják alá az adósokkal az átdolgozott szerződéseket. A miniszterelnök jelezte: a pénzintézetek egy része már elfogadta a kormány javaslatát, más részük pedig még nem válaszolt rá.

Szerdán 6,72 kunára is felkúszott a svájci frank árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!