Ünnepélyes keretek között átadta a PannErgy a 7,5 milliárd forintos beruházással elkészített miskolci geotermikus projektjének első szakaszát, amely az Avas lakótelep geotermikus hőellátását biztosítja - jelentette be a társaság a BÉT honlapján. Ezzel elindul Közép-Európa legnagyobb geotermikus erőműve.

A beruházás második üteme akár néhány hónapon belül megvalósulhat - közölte a társaság, amellyel a belvárost láthatják el a geotermikus energiával. A második ütem befejezésével éves szinten közel 800 ezer gigajoul geotermikus energiából nyert hőenergia hasznosítására lesz lehetőség.

A második ütemmel párhuzamosan egyéb másodlagos hő hasznosítást célzó projektek is előkészítés alatt vannak Miskolc térségében. Ilyen például az üvegház projekt, amely az Avason 35-65 Celsius fokra lehűlt vízben még maradó geotermikus potenciált fogja tovább hasznosítani. A 10 hektáros üvegház projekt jelenleg előkészítési fázisban van.

A Pannergy számára rendkívül fontos beruházásról van szó, hiszen a jelenleg 100 milliós nagyságrendű árbevételt elérő cég számára milliárdos bevételt hozhat az új projekt, amelyet jelentős csúszással tudtak átadni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!